Kalevala korut netistä

Lumpeenkukka Kalevala koru on sori ja naisellinenKalevala Koru on Suomen suurin ja tunnetuin korumerkki. Sen tarina alkaa jo vuodesta 1935, jolloin Suomessa järjestettiin suuret juhlat kansalliseepos Kalevalan 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Ensimmäiset Kalevala Korut valmistettiin Kansallismuseon arkeologiseen kokoelmaan kuuluneiden korujen perusteella. Sota-aika sekoitti Kalevala Korun alkutaivalta, mutta sodan jälkeen Kalevala Korujen suosio on kasvanut tasaisesti. Kalevala Koru on Suomen suurin korualan yritys, ja sen kaikki korut valmistetaan Suomessa. Kalevala Korun omistaa Kalevalaisten Naisten Liitto.

Kalevala Korujen valikoima on valtavan laaja, ja uutuuksia syntyy jatkuvasti lisää. Monilla Kalevala Koruilla on esikuvansa historiassa tai kansantaruissa. Koruja on valmistettu myös löydettyjen arkeologisten korujen mallin mukaan. Esikuvia on otettu myös kirjallisuudesta, Suomen luonnosta ja oopperasta. Korujen materiaalina käytetään kierrätyskultaa, hopeaa ja pronssia. Yhdeksän eri tuoteryhmää sekä kihla- ja vihkisormukset kattavat kaikki korutyypit.

Kalevala Koruja myydään mm. näissä netin verkkokaupoissa:

Solkia käytetään kansallispuvuissa sekä rintakoruina. Herkät riipukset ja näyttävät kaulakorut, kalevalaisittain käädyt, sekä useimpiin saatavilla olevat saman sarjan korvakorut luovat kauniita ja tyylikkäitä kokonaisuuksia. Näyttävät hopea-, pronssi- tai kultasormukset sekä herkät tai vahvemmat rannekorut täydentävät korukokonaisuutta. Miehille Kalevala Koru tarjoaa solmioneulat ja saman sarjan kalvosinnapit, helojen ja riipusten lisäksi.

Kalevala Korun valikoimaan kuuluu myös ketjuja ja nauhoja riipuksille, avaimenperiä ja joulukoristeita. Tuoteperheitä on lukemattomia: osa pysyy valikoimassa vuosikymmeniä, toiset poistuvat ja uusia tulee tilalle. Yleensä Kalevala Korut ovat helposti tunnistettavissa omaleimaisen ja perinteisen muotoilunsa ansiosta. Tosin nykyään valikoima sisältää myös paljon moderneja koruja nimekkäiltä suomalaisilta suunnittelijoilta. Viime aikojen suuri suosikki on Kalevala Korun My Saaga-sarja, joka sisältää kymmeniä erilaisia hopeisia heloja keräiltäväksi omien mieltymysten mukaan nauhaan tai ketjuun. Asiakkaiden pyynnöstä My Saaga-sarja on aivan viime aikoina täydentynyt myös kirkkaasta pronssista valmistetuilla heloilla. Uutuus on myös Michael Monroen nimeä kantava A Star All Heart -sarja, joka sisältää riipuksia, rannekoruja, korvakorut ja sormuksen hopeasta tai pronssista valmistettuna.

Varmasti kaikki suomalaiset tuntevat Kalevala Korut ainakin nimeltä ja useimmilla on ainakin joku Kalevala Korun tuote omistuksessaan. Laajassa valikoimassa on monentyyppisiä koruja kattamaan useimmat makumieltymykset. Klassikkomallit ovat perinteitä arvostavien suosiossa, kun taas uudemmat, esimerkiksi Made in Helsinki -tuoteperheen korut sopivat myös nuorempaan makuun. Upeat kihla- ja vihkisormukset sopivat suomalaista historiaa ja perinteitä kunnioittavalle parille. Kalevala Koruissa käytetyt korukivet ovat pääosin suomalaisia timantteja lukuun ottamatta.

Kalevala Koruja on myynnissä useissa suomalaisissa koruja myyvissä verkkokaupoissa. Laadukkaiden suomalaisten nettikauppojen valikoimaan Kalevala Korun korut kuuluvat itseoikeutetusti. Ne ovat jatkuvasi suosikkilistan kärjessä lahjoiksi tai itselle ostettuina. Kalevala Koruja annetaan paljon myös ulkomaalaisille ystäville ja tuttaville kertomaan suomalaisesta perinteestä ja kultasepäntaidoista. Laajasta Kalevala Korujen valikoimasta jokainen löytää omat suosikkinsa joko hopeasta, pronssista tai kullasta valmistettuina. Nämä ajattomat korut kestävät sukupolvelta toiselle, ja omien Kalevala Korujen kokoelmaa on mukava täydentää ajoittain erilaisilla uutuuksilla. Kalevala Korun korujen jatkuva suuri suosio juontaa varmasti juurensa perinteiden kunnioituksesta: useimmissa maissahan on omat perinteisen malliset korunsa, joita käytetään vuosikymmeniä. Suomen lyhyessä historiassa tämän paikan on ottanut Kalevala Koru vaaliessaan suomalaisia perinteitä korujensa kautta. Kalevala Koru valmistaa myös tilauksesta kansallispukujen ja muinaispukujen nappeja ja pukuihin kuuluvat korusarjat.

Kalevala Korut voit hankkia vaivattomasti suomalaisista koruja myyvistä verkkokaupoista tai Kalevala Korun omien nettisivujen kautta. Nämä suomalaiseen kansanperinteeseen kiinteästi liittyvät korut ovat osa suomalaista historiaa.

Kalevala korutEi yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun